Szemöldök tetoválás

A púderes, satírozott és nagyon természetes hatású szemöldök tetoválás technikát annak ajánlom, aki szeretne egy sminkelt, természetes hatású megjelenést. Egy szépen megrajzolt forma minden nőt magabiztosabbá tesz. Kérdés esetén állok rendelkezésedre telefonon vagy beszéljünk személyesen, a Kecskeméten található szalonomban.

Milyen színű legyen a szemöldöktetoválásod?

Színválasztáskor a hajad és a szemöldökszőröd színe mellett megvizsgáljuk a bőröd színét és altónusát. Az általam használt pigmentek pedig NPM prémium minőségű pigmentjei.

A szemöldök tetoválás ideális színét a hajad színe is nagyban meghatározza.

  • Fekete hajhoz a mély, sötétbarna árnyalatok állnak jól.
  • Barna hajhoz a semleges tónusú közepes erősségű barna szín ajánlott. 
  • Szőke hajhoz a barna világosabb árnyalatait használom. 
  • Vörös hajhoz ajánlottak a világosbarna árnyalatai, amelyek a sárga és piros pigmentektől melegebb árnyalatok.

Ombre szemöldök tetoválás

Ha van egy kikopott szemöldök, vagy egy nagyon előnytelenül kiszedett, hiányos, nem egyforma ívű, túl vékony szemöldök, azok számára is gyönyörűen kiegészíthető ezzel.

A helytelen forma sokszor nem túl előnyös arckifejezést kölcsönözhet, viszont egy szépen kivitelezett szemöldökkel akár egy fiatalító hatás is elérhető.

Minden arcformához, csontozathoz meg lehet rajzoli a legmegfelelőbb ívet.

Nem mindegy ugyanis hogy hol kezdődik, milyen hosszú, hol van a felső ív legmagasabb pontja és a végpont. Ez a folyamat egy nagyon komplex tudást igényel, nálam 1.5 órás az előrajzolás.

Idő: kb. 3,5-4 óra

Ár: 59.000 Ft 
Tartalmazza a 12 héten belüli korrekciót.

Az árak a 12 héten belüli korrekciót tartalmazzák, 1,5 éven belül a frissítés pedig a teljes ár 50%-a.

Régi szemöldök tetoválás javítása

Amikor régi sminktetoválásod kikopott, vagy elrontották, akkor nem minden esetben, de van megoldás fedőszínekkel ezekre a problémákra. Megfelelő technológiával ilyen esetekben is gyönyörű eredményt lehet elérni.

A régi elszíneződött vagy elrontott szemöldök tetoválásod helyére egy új, tökéletesen az arcod karaktereihez formázott szemöldök tetoválás kerül.

Ebben az esetben 1. alkalommal egy fedő szín kerül fel a régi tetoválásod helyére, ezzel meg kell várnunk a 4 hetet hogy szépen pigmentálódjon, s ez után készítem el az új formát, a megfelelő színnel.

Idő: kb. 3,5-4 óra

Ár:  69.000  Ft 

Az árak a 12 héten belüli korrekciót tartalmazzák, 1,5 éven belül a frissítés pedig a teljes ár 50%-a.

Hogy mennyire fontos egy tökéletesen megrajzolt, hozzád illő forma?

Nagyon, hiszen ez az alapja az egésznek.

Minden egyes vendégemnél úgy készül a szemöldök tetoválás hogy az előrajzolás folyamata kb. 60 percet vesz igénybe, ahol mindenkinek a saját arc és szemformájához a legideálisabbat rajzolom meg.

Nagyon fontos aranyszabályok vannak ahhoz hogy egy púderes szemöldök tetoválás formailag is természetesnek tűnjön.

Nem szabad hogy túl szögletes legyen, vagy túl vastag, a lehető legtöbb saját szőrszálat megpróbálom meghagyni, ezek mind-mind nagyon fontos dolgok, nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha azt szeretnénk hogy végeredmény a legideálisabb legyen a vendég számára.

A szemöldök tetoválás menete

Első alkalommal időpontfoglalás és konzultáció.

A vendégeimmel nagyon fontos, hogy minden egyes apró részletet és tudnivalót átbeszéljünk mielőtt eljön a nagy nap. Ezért is fontos előtte egy személyes találkozó alkalmával megismerjük egymást.

Ekkor felmérem a bőrtípust, kategorizálom a bőrszínt, kiválasztjuk a megfelelő pigmentet, hogy a legjobban harmonizáljon. Átbeszéljük hogy van-e bármilyen külső vagy belső befolyásoló tényező, ami akár megakadályozhatná a tetoválást vagy befolyásolhatja esetleg annak tartósságát.

Második alkalommal:

1. Fotózás
Több szögből lefotózom a tetoválandó felületet.

2. Megrajzolás
Egy szimmetrikus, előnyös forma kialakítása, amit addig javítunk amíg az mindkettőnk számára harmonizál. Ez a folyamat kb. 1-1,5 óra.

3. Előérzéstelenítés
A hatóideje 20 perc.

4. A tetoválás elkészítése
Felváltva készítem a két oldalon, a Rosa Herbal Skin Care termékcsalád segítségével ápolva.

5. Utóápolás
Ha elkészült, akkor kapsz tőlem egy Rosa Herbal Skin Care After Care Balm speciális utóápolót, amely 17 féle gyógynövényi hatóanyag kombinációjáből készül. 7-10 napig kell ápolni ezzel a lágy balzsammal, vékony rétegben kell felvinni a bőrre, hogy ne érje szauna hatás.

2 hétig nem érheti víz és közvetlen UV sugárzás, tilos a strand és wellness. Tilos kapargatni, vakarni, mindennemű mechanikai sérüléstől, fertőzéstől óvni kell.

6. Gyógyulási idő
4-6 hét alatt áll be a végleges szín, elhalványul majd visszasötétedik, mire a pigmentek tökéletesen beépülnek a bőrbe.

7. Korrekció
A korrekcióra a sminktetoválásod elkészítése után legkorábban 1 hónap, max. 3 hónap múlva kell, hogy sor kerüljün.

A korrekció célja hogy a tartós, homogén, és színben is a kívánt eredményt érjük el.

Lássunk egy konkrét esettanulmányt!

Loli szemöldök tetoválásánál is, mint ahogy minden egyes vendégemnél szoktam, az első lépés egy konzultáció volt a kecskeméti szalonomban. Fontos tudni milyen a bőrtípus, felkészültnek kell lenni a vele járó ismérvekkel, tünetekkel egyaránt.

Számos alkalommal jobban vérezhet, a pigmentáció erőssége is változó lehet egyes bőrtípusoknál.
Vannak sminktetoválást befolyásoló tényezők, ezt mind át kell beszélnünk személyesen, sőt akad 1-2 kontra indikáció is. A konzultáció nálam teljesen ingyenes, körülbelül 15 percet vesz igénybe.

Ez mind megtörtént, eljött a tetoválás napja, együtt kiválasztottunk sötétbarna hajához és kicsit kék altónusú bőréhez a legmegfelelőbb színt. Ez egy NPM Picasso lett végül, plussz mindig a vendég igényéhez mérten felmérem azt is hogy egy finomabb, púderes ombre szemöldök tetoválást szeretne-e, az épp hogy sminkelt hatás érdekében, vagy akár egy erősebb, látványosabb, andantét, aminek épp, hogy az eleje finom, lágy és a többi rész mind erős. 
Az sem mindegy hogy kinél mennyi szőr áll a rendelkezésemre, hogy a számára legideálisabb formát és erősséget ki tudjuk alakítani.

Előrajzolás és tetoválás

Ezt követi ilyenkor egy 1-1,5 órás előrajzolás, amit szintén addig nézegetünk amíg a vendég rá nem mondja az igent. Loli ízlését már jól ismertem, hamar egyet is értettünk amikor elkészült a megfelelő rajz. 

A fájdalomtól sokan félnek, de elárulom, nem kell!
A legjobb minőségű, Rosa Herbal Skin Care sminktetováláshoz kifejlesztett termékcsaládot használom, előérzéstelenítek, és munka közben is folyamatosan érzéstelenítek.
Volt olyan vendégem aki az epilálást fájdalmasabbnak vélte, és volt olyan is aki elaludt közben.
A tetoválás folyamata szintén 1-1,5 óra, ez részben attól is függ hogyan veszi a bőr a pigmentet.

Nálam régi szemöldök tetoválás javítására is van lehetőség, de ez még inkább személyes konzultációhoz van kötve, hiszen nem mindegy hogy mennyire kopott, és az a forma teljesen az én új rajzomhoz képest hogyan van, fedi-e vagy sem.
Sok esetben lézeres eltávolítást kell hogy javasoljak, nem minden esetben tudok púderes technikával azonnal hozzáfogni.

Jenni púderes hatású tetovált szemöldöke

Jenninek egy olyan púderes szemöldöktetoválást készítettem, aminek csak az eleje szoft, a többi rész intenzívebben pigmentált mindenhol.
Mivel a sajátja gyönyörű volt alapból, így csak finoman ki kellett csinosítgatni egy-két helyen.

A szemöldök tetoválás formáját minden egyes vendégemnél a saját meglévő szőrhöz igazítom. Emellett számos dolgot kell még figyelembe venni, hogy a forma legelőnyösebb legyen számára, ez az első és legfőbb szempont.
A színt nála is együtt választottuk ki, az én javaslatomra. Egy gyönyörű, hasonló árnyalat köszön vissza mint a saját szőrszálaké.

Egy szemöldök tetoválás után még amit nagyon fontos kiemelnem, hogy 100%-ig be kell tartani az ápolási tanácsokat illetően mindent. Ő biztosan így tette, mert , szép egyenletes, lágy pigmentáltsággal jött vissza a korrekcióra.


A púderes szemöldöktetoválás gyógyulása 10-14 nap, bőrtípustól függően. A korrekciót min. 4 hétre rá, maximum pedig 12 hét elteltével javaslom.

Kriszti természetes hatású tetovált szemöldöke

Krisztinek egy olyan szemöldök tetoválást készítettem, aminek csak az eleje lágy, a többi rész pigmentáltabb, de nagyon természetes hatású.
 
Hogy mi is egy ombre tetoválás menete?
Röviden három főbb lépése van:
1. az előrajzolás,
2. az érzéstelenítés, ami egy lidokainos krémmel történik, és legutolsó,
3. lépésként maga a púderes szemöldök tetoválás elkészítése.
 
Mivel a sajátja hibátalan volt szinte formailag, így nem igazán kellett előrajzolásnál rajta változtatnom, követtem az eredeti ívet.

Színben hasonló árnyalat köszön vissza mint a saját szőrszálaké, ezt mindíg a bőr tónusához is igazítom.

A fotót pedig korrekción készítettem a gyógyult állapotról, s itt jól látható hogy pontosan hogyan is kell kinéznie ha minden egyes dolgot betart a vendég amit elmondok.

Miért ajánlom a szemöldök tetoválást?

Tartós: A tetoválások tartósak és hosszabb ideig maradnak meg, mint az általános szemöldökfestékek. Ez azt jelenti, hogy a szemöldököd hosszabb ideig megőrzi formáját, színét és textúráját, így nem kell gyakran újra elkészíteni. Bőrtípus függő is, de számtalan belső és külső tényező is befolyásolja a tartósságát, ami 1-3 év lehet.

Időtakarékos: Az állandó szemöldök rajzolás illetve festés napi vagy heti rendszerességet igényelhet, és hosszú távon nagyobb költséget jelenthet, mint a tetovált szemöldök. A tetoválás alkalmazása után nem kell minden reggel időt fordítani a sminkre, hogy megfelelően formázzad.

Személyre szabható: Lehetővé teszi a szemöldök vonalának és vastagságának személyre szabását az arc vonalaihoz, így garantálva a legtermészetesebb megjelenést.

Nem folyik el: A tetovált szemöldök nem folyik el, így tökéletes választás lehet azoknak, akik sportolnak, úsznak vagy gyakran izzadnak.

Kényelmes: Nem okoz irritációt vagy allergiás reakciót, amelyeket a hagyományos szemöldökfestékek okozhatnak.

Javítja az önbizalmat: A tetovált szemöldök természetesebb megjelenést biztosíthat, ami javíthatja az önbizalmat, különösen azoknak, akik kevésbé elégedettek az általuk rendelkezésre álló szemöldökkel.

Kiknek ajánlom?

A szemöldök tetoválását általában azoknak ajánlom, akiknek vékony, ritka vagy hiányos a szemöldöke. Azok, akik szeretnék javítani a szemöldök formáját, vastagságát, színét vagy textúráját. Akiknek az állandó szemöldökfestés rendszeres karbantartást és költséget jelent, ott a tetovált szemöldök lehet egy tartósabb és költséghatékonyabb alternatíva.

Azonban nem mindenki számára ajánlott a szemöldök tetoválása, például:
   • Terhes nőknek.
   • Azoknak, akiknek bőrproblémáik vannak, például ekcémájuk vagy psoriasisuk van.

Mindenkinek ajánlott konzultálni velem vagy akár egy másik szakemberrel, mielőtt eldönti, hogy a szemöldök tetoválása megfelelő-e számára. A konzultáció alkalmával megbeszéljük és eldöntheted, hogy melyik típusú tetoválást szeretnéd.